Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax moet zich van zijn meest onbescheiden kant laten zien en een poging doen om Slot in te lijven'

'Ajax moet zich van zijn meest onbescheiden kant laten zien en een poging doen om Slot in te lijven'

20 mrt 2023, 13:01

Fans van Feyenoord kunnen de column van Hugo Borst in het Algemeen Dagblad misschien maar beter even overslaan. Ondanks de knappe 2-3 overwinning op Ajax ziet de toekomst van de Rotterdamse club er volgens Borst niet rooskleurig uit.

De uitbundige vreugde en blijheid – gisteren, vandaag, morgen – zijn aandoenlijk. Omdat het heel wat is voor Rotterdammers om een voorschot te nemen op iets dat nog niet van hen is”, begint Borst zijn column. “Dat landskampioenschap staat volgens rekenmodellen pas voor 91 procent vast. Dat is geen 100 procent. Dus geeft het geen pas om de titel al te claimen. Dat dat toch wordt gedaan neigt naar onbescheidenheid, iets dat Rotterdammers – we generaliseren even – vreemd is.”

Borst is erg te spreken over Arne Slot, maar vreest dat ze in Rotterdam niet lang van de succesvolle oefenmeester kunnen genieten. “Want de beste Feyenoord-trainer sinds Ernst Happel is na deze zomer natuurlijk vertrokken. En dan stort Feyenoord als een kaartenhuis in elkaar”, meent de columnist. “Arne Slot zou wel gek zijn om wat voor onmogelijk wordt gehouden – nationaal en internationaal diep indruk maken met werkwijze, speelstijl en prestaties – volgend seizoen te verkwanselen bij een club die arm is en matig wordt bestuurd. Dus komt er straks een club en dan gaat ie.”

Hoe ziet de toekomst van Feyenoord er volgens Borst dan uit? “De opvolger van Slot is gedoemd voor Kerstmis te worden ontslagen. Diens opvolger vertrekt rond Pasen 2024. Feyenoord, kansloos uitgeschakeld in de Champions League, bungelt in de eredivisie dan rond plek 8”, voorspelt hij. “Jaloers en met hatelijke blik wordt gekeken naar Ajax. Die hebben het helemaal op de rit. Daar heet de trainer, als Ajax tenminste doortastend is geweest, Arne Slot.”

“Ajax moet zich naar mijn mening van zijn meest inhalige, onbescheiden kant laten zien en een poging doen om Slot in te lijven. Al zegt ‘ie nee, je hebt het dan in elk geval geprobeerd”, besluit Borst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.