Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax moet vijfde worden: 'Anders zijn ze dat shirt komend seizoen niet meer waard'

24 apr 2024, 11:00

Ajax moet er alles aan doen om dit seizoen als vijfde te eindigen in de Eredivisie. Dat stelt Huub Stevens in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens de Limburger moeten de Amsterdammers de vijfde plek als een prijs benaderen.

“Ajax moet elk duel nu als een finale ingaan”, zegt Stevens. “Voor alle spelers moet duidelijk zijn dat dit de laatste kans op een prijs is. Een prijs? Ja, want dit is nog het maximaal haalbare voor de resterende wedstrijden. Dan moet je het ook zo benaderen.”

Ajax heeft op dit moment één punt meer dan nummer zes NEC, en zou ook nummer vier AZ nog voorbij kunnen gaan. Woensdag neemt de ploeg van trainer John van ’t Schip het op tegen Excelsior, daarna volgen FC Volendam, Almere City en Vitesse. “Moet je luisteren: voor dit Ajax is geen enkele wedstrijd gemakkelijk”, meent Stevens. “Het vertrouwen is nog altijd niet groot. Als trainer moet je continu bezig zijn om dat er weer in te krijgen. Oefeningen makkelijker maken en wedstrijdjes inbouwen. Zo zien spelers dat ze het nog kunnen en voelen ze weer hoe het is om succes te beleven.”

Als het aan Stevens zou liggen, kiest Van ’t Schip de komende duels vooral voor spelers die zekerheid en vertrouwen geven aan het team. "Dat hoeven niet per se degenen te zijn die de mouwen het verst opstropen. Dat kunnen ook tactisch slimme spelers zijn”, aldus de oefenmeester. “Ajax moet nu minimaal vijfde worden. Als de spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt komend seizoen niet meer waard.”

Valentijn Driessen: 'Off the record heeft Alex Kroes een aantal keer verteld dat hij graag wilde wachten op Erik ten Hag'. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.