Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax moet definitief uitwijken naar ander stadion bij deelname play-offs vanwege De Toppers

16 dec 2023, 13:41

Ajax moet bij deelname aan de de play-offs om Europees voetbal, definitief uitwijken naar een ander stadion. Dat meldt Ajax Life, na het vragen van om opheldering tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van Stadion Amsterdam NV, beheerder van de Johan Cruijff Arena. De geplande concerten van De Toppers gaan dus voor.

Directeur van de supportersvereniging van Ajax, Fabian Nagtzaam, geeft tekst en uitleg: "We zijn altijd voor het eerlijke verhaal, zodat er duidelijkheid is. Dat is er nu. Mocht Ajax play-offs spelen, dan moet dat in een alternatief stadion. Aangezien dit een voldongen feit is, gaan we er vanaf heden vanuit dat de club samen met de Johan Cruijff Arena voor een passende oplossing zorgt, mocht een dergelijk scenario zich voordoen."

"Het liefst spelen we natuurlijk in onze eigen stad," vervolgt Nagtzaam. "Wellicht is het Olympisch Stadion een mogelijkheid, maar ook dit stadion kan gezien de capaciteit nooit alle seizoenkaarthouders herbergen. Laten we hopen dat het niet nodig is en Ajax zich gewoon rechtstreeks plaatst via de competitie, het bekertoernooi of de Conference League. Dan kunnen we met z’n allen gewoon juichen aan het einde van het seizoen."

De play-offs om Europees voetbal beginnen op 23 mei, een dag voor de concerten van de Toppers. De eindstrijd van de play-offs is drie dagen later. Er is in het contract tussen De Toppers en de ArenA geen enkele restrictie opgenomen dat de concerten eind mei door de Arena kunnen worden opgeschort omdat Ajax in actie moet komen, aldus Benno de Leeuw, de manager van de groep.

In Vandaag Inside werd er vrijdagavond gereageerd op de Europa League-overwinning van Ajax op AEK Athene (3-1), waarin Johan kritisch was op de Amsterdammers. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.