Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax moet afscheid nemen van Tadić, ondanks fantastische statistieken'

'Ajax moet afscheid nemen van Tadić, ondanks fantastische statistieken'

8 mei 2023, 09:00

Ajax moet na dit seizoen afscheid nemen van Dušan Tadić. Dat stelt Pierre van Hooijdonk aan tafel bij Studio Voetbal. Volgens de analist moet de boel in Amsterdam flink worden opgeschud.

Ondanks de uitstekende statistieken van Tadić - hij is dit seizoen met achttien assists en negen goals de waardevolste speler van de eredivisie - doet Ajax er volgens Van Hooijdonk goed aan om de 34-jarige Serviër te laten gaan. "Ik zou niet met hem doorgaan", zegt de oud-spits. "Dat klinkt hard, want hij heeft fantastische statistieken. Je moet tegen Tadić zeggen: ga nog twee jaar in Amerika spelen of met Ronaldo in Saudi-Arabië. Daarna kom je terug en word je trainer."

Rafael van der Vaart vindt het niet nodig Tadić weg te sturen. "Dat hoeft toch niet? Zeg gewoon tegen hem dat hij minder gaat spelen. De vraag is of hij dat kan. Op een gegeven moment moet je je erbij neerleggen dat je minder gaat spelen. Dat had ik ook. Dan is het opgelost." Ibrahim Afellay sluit zich daarbij aan: "De clubleiding moet met hem gaan zitten en duidelijk aangeven dat hij zich moet schikken in een rol met minder speeltijd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.