Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax moet aanvoerder Tadic mogelijk missen tegen Sporting

Ajax moet aanvoerder Tadic mogelijk missen tegen Sporting

6 dec 2021, 16:03

Aanvoerder Dusan Tadic mist dinsdagavond mogelijk de laatste groepswedstrijd van Ajax tegen Sporting Portugal in de Champions League. 'Er staat een groot vraagteken achter zijn naam', zei trainer Erik ten Hag vlak voor de laatste training voor het duel met de kampioen van Portugal. 'Hij heeft al rugklachten sinds onze uitwedstrijd op kunstgras tegen Heracles Almelo.'

Tadic liet zich even na de mededeling van zijn trainer ook niet op de training zien. De kans lijkt klein dat Ten Hag risico gaat nemen met zijn aanvoerder. Want Ajax en Sporting strijden in de lege Johan Cruijff ArenA vooral om de eer en de winstpremie van 2,8 miljoen euro. De thuisclub uit Amsterdam is na vijf overwinningen al zeker van de groepswinst. Sporting heeft zich als nummer 2 van de groep voor de achtste finales geplaatst.

Ajax kan zich scharen in een rijtje van slechts zes clubs die erin slaagden zonder puntenverlies te overwinteren in de Champions. 'Dat levert sportief niet echt iets op', zei Ten Hag. 'Maar we zijn ambitieus. Voor een record willen we altijd wel gaan.'

Ten Hag gaat zijn basisformatie van de laatste weken op een aantal posities wijzigen. 'Maar niet zo rigoureus als laatst tegen Besiktas', doelde de Tukker op het uitduel in Istanbul, toen hij zes andere spelers aan de aftrap liet verschijnen. Verdediger Jurriën Timber krijgt mogelijk rust omdat hij bij een volgende gele kaart is geschorst. Ten Hag wilde nog niet verklappen of André Onana net als tegen Besiktas het doel mag verdedigen.

Ajax won de uitwedstrijd tegen Sporting met maar liefst 5-1, mede door vier treffers van Sébastien Haller. 'Maar dat was wel redelijk geflatteerd', zei Ten Hag. 'We zullen echt heel goed moeten zijn om weer van ze te winnen. Sporting is de kampioen van Portugal en vrijdag veegden ze gewoon even Benfica weg', doelde hij op een uitzege van 3-1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.