Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax mist vergunning en speelt zonder publiek tegen RKC

Ajax mist vergunning en speelt zonder publiek tegen RKC

4 aug 2020, 12:52

Ajax speelt het oefenduel van zaterdag tegen RKC Waalwijk zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA. De gemeente Amsterdam heeft nog geen vergunning vrijgegeven en de club heeft daardoor niet de formele toestemming die nodig is om de gewenste 9000 toeschouwers toe te laten.

Ajax heeft in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eredivisie wedstrijden tegen RKC Waalwijk (8 augustus) en FC Utrecht (13 augustus) gepland in het eigen stadion. Volgens de club is op 15 juli een vergunningsaanvraag voor beide wedstrijden ingediend met daarin een uitgebreid plan dat voldoet aan de protocollen van de voetbalbond KNVB en richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Op basis daarvan meenden Ajax en de Johan Cruijff ArenA dat het mogelijk was om op een verantwoorde en veilige manier het stadion met ongeveer 9000 supporters te vullen, hetgeen ongeveer 16 procent van de huidige capaciteit is", aldus de club in een bericht op de website. De totale capaciteit van de Johan Cruijff Arena is sinds deze zomer 55.500.

Omdat de vergunning maandagavond nog steeds niet was afgegeven, heeft Ajax die plannen nu "noodgedwongen moeten staken". De club zegt alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat er tegen FC Utrecht wel supporters aanwezig kunnen zijn en zal opnieuw met de gemeente in contact treden om de vergunning te krijgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.