Terug

Volg Vandaag Inside

'Verbinder Schreuder wordt gemist in Amsterdam: Latino's hebben moeite met Ten Hag'

'Verbinder Schreuder wordt gemist in Amsterdam: Latino's hebben moeite met Ten Hag'

3 mrt 2020, 14:45

Voor het tweede achtereenvolgende jaar presteert landskampioen Ajax slecht na de winterstop. Ook vorig jaar kwamen de Amsterdammers slecht uit de winterstop. Ajax wist het tij op tijd te keren dankzij de ervaren krachten in de ploeg. Een andere belangrijke troef in dat proces was Alfred Schreuder, de assistent van Ten Hag. Hij wordt dit seizoen erg gemist in Amsterdam, zo meldt De Telegraaf.

De huidige trainer van Hoffenheim werd gezien als het tactische brein en als een verbinder binnen de selectie. De spelers voelden zich verbonden met Schreuder, dit voelen zij minder met trainer Ten Hag. Ten Hag wordt niet gezien als een warme man. Hieronder lijden, volgens De Telegraaf, de latino's het meeste. Ajax heeft met Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, David Neres, Edson Álvarez en Danilo Pereira 5 spelers uit Latijns - Amerika. Zij hebben het naar verluidt lastig met de persoonlijkheid van Ten Hag.

Het tactische deel dat Schreuder met zich mee bracht wordt het meest gemist tijdens de wedstrijden. Hij zorgde vorig seizoen voor de tactische wisselingen. Dit seizoen was er nog geen één wedstrijd waarin Ten Hag met een omzetting of een tactische wisseling een ommekeer bewerkstelligde.

Zondagavond tegen AZ werd pas in minuut 82 gewisseld toen de Amsterdammers al met 0-2 achter stonden. Ook waren er gedurende de wedstrijd weinig tactische omzettingen, ondanks de vroege achterstand.

Ajax treedt woensdagavond aan tegen FC Utrecht voor de TOTO KNVB Beker. Dit zou een ommekeer kunnen zijn voor de regerend kampioen, maar de oude club van Ten Hag kan Ajax ook verder in de problemen helpen.

VIDEO - 'Ten Hag heeft nog nooit iets gewonnen met Ajax'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.