Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax mist Devyne Rensch in bekerklassieker tegen Feyenoord

Ajax mist Devyne Rensch in bekerklassieker tegen Feyenoord

4 apr 2023, 10:19

Devyne Rensch mist woensdagavond ook de halve finale van de KNVB-beker tegen Feyenoord in De Kuip. "Hij is er nog niet bij, die wedstrijd komt nog te vroeg", zei trainer John Heitinga over zijn rechtsback bij Ajax.

Rensch ontbrak ook al in de laatste wedstrijden van Ajax tegen Feyenoord (2-3) en Go Ahead Eagles (0-0). Steven Bergwijn kan wel aan de aftrap verschijnen. De aanvaller miste de laatste interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Gibraltar vanwege een knieblessure. Hij was zondag nog niet klaar voor een basisplaats in Deventer.

Heitinga wilde nog niet verklappen of Edson Álvarez als middenvelder of centrale verdediger aan de aftrap staat.

Feyenoord favoriet

Heitinga vindt dat niet zijn Ajax, maar Feyenoord woensdagavond in De Kuip als favoriet begint aan de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker. "Zij hebben een voorsprong van 8 punten op ons in de Eredivisie en presteren nationaal en internationaal. Trainer Arne Slot heeft het daar goed voor elkaar", aldus Heitinga.

Ruim twee weken geleden begon Ajax volgens Heitinga nog als favoriet aan het competitieduel met Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. "Wij hadden toen zeven keer op rij gewonnen", verklaart de oud-verdediger. "En we speelden thuis. Die steun van het publiek hebben we gevoeld."

Toch verloor Ajax voor het eerst in ruim zeventien jaar een thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-3). Lutsharel Geertruida tekende in de slotfase voor de winnende treffer, even nadat Mohammed Kudus een grote kans op de 3-2 voor Ajax had gemist. Vervolgens liet de ploeg van Heitinga afgelopen zondag ook punten liggen bij Go Ahead Eagles (0-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.