Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax mist Bergwijn tegen AEK Athene, Brobbey wel fit genoeg

Ajax mist Bergwijn tegen AEK Athene, Brobbey wel fit genoeg

13 dec 2023, 15:17

Ajax mist aanvoerder Steven Bergwijn donderdag in het afsluitende Europa League-duel met AEK Athene. Spits Brian Brobbey is er wel zo goed als zeker bij, zei trainer John van 't Schip op een voorbeschouwende persconferentie. De 21-jarige Brobbey kampt met lichte klachten, maar bleek op de training wel gewoon fit genoeg te zijn.

"Voor Bergwijn ziet het er niet goed uit. We gaan ervan uit dat hij het niet haalt", zei Van 't Schip over de aanvaller die niet fit uit de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1) kwam. Eerder deze week verwachtte de trainer nog dat juist Bergwijn er wel bij zou zijn en had hij twijfels over het meespelen van Brobbey.

Steven Berghuis is ook geen optie in de aanval door de rode kaart die hij kreeg in het uitduel met Olympique Marseille. Van 't Schip zegt nog niet hoe hij het gaat oplossen. "Daar zijn we nog mee bezig en dat gaan we morgen zien."

Ajax maakt al geen kans meer op een vervolg in de Europa League, maar plaatst zich bij een zege op AEK Athene in de Johan Cruijff ArenA wel voor de volgende ronde van de Conference League.

De Amsterdammers speelden nog niet eerder in het derde clubtoernooi van Europa. Toch zei Van 't Schip de Conference League wel serieus te nemen. "Ik zie het als onze plicht om zo ver mogelijk te komen, dus we willen deze wedstrijd winnen."

Daar sloot verdediger Devyne Rensch zich bij aan. "We zijn heel hongerig. We moeten winnen. Het liefst natuurlijk met goed spel, en anders maar met minder voetbal."

Ajax heeft na vijf wedstrijden pas 2 punten, AEK doet het met 4 punten iets beter. Brighton & Hove Albion en Marseille zijn in deze poule al zeker van overwintering in de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.