Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax mist alleen Kudus tegen Midtjylland

Ajax mist alleen Kudus tegen Midtjylland

24 nov 2020, 18:32

Erik ten Hag verwacht dat Davy Klaassen woensdag met Ajax tegen FC Midtjylland kan uitkomen in de Champions League. "Hij traint dinsdagmiddag nog niet mee", zei hij. "We houden daarom ook een kleine slag om de arm, maar we verwachten dat hij er bij is."

Klaassen kreeg zondag in de openingsfase van de wedstrijd tegen Heracles Almelo een trap van tegenstander Rai Vloet op een bovenbeen en moest zich laten vervangen. Noussair Mazraoui (enkel) en Zakaria Labyad (knie) vielen zondag ook geblesseerd uit in de Johan Cruijff ArenA. Maar trainer Ten Hag verwacht dat ook zij inzetbaar zijn tegen de kampioen van Denemarken, net als Antony die twee weken geleden een hamstringblessure opliep in het uitduel met FC Utrecht. "We missen dus vermoedelijk alleen de al langer geblesseerde Mohammed Kudus", zei de trainer van Ajax. "Want alle coronatesten zijn zojuist ook negatief uitgevallen."

Voor Ten Hag telt tegen Midtjylland alleen een zege. "Want onze ambitie is om te overwinteren in de Champions League", zei hij. "We zullen wel beter voor de dag moeten komen dan drie weken geleden in Denemarken, toen we met 2-1 wonnen maar ons positiespel ondermaats was. Gelukkig hebben we in veel wedstrijden laten zien dat we ook veel beter kunnen dan in die wedstrijd."

Helder uitzicht

Ajax houdt woensdag met een zege op FC Midtjylland een helder uitzicht op een plaats in de achtste finales van de Champions League. Halverwege de poulefase leidt Liverpool met 9 punten, gevolgd door Ajax (4 punten), Atalanta (4 punten) en Midtjylland (0 punten). Het door blessures geplaagde Liverpool kan zich woensdag tegen Atalanta al voor de achtste finales kwalificeren. In dat geval zal trainer Jürgen Klopp in de laatste twee groepswedstrijden waarschijnlijk veel spelers rust geven. Ajax besluit de groepsfase met een uitduel met Liverpool (1 december) en een thuiswedstrijd tegen Atalanta (9 december).

Ajax weet na een tweede zege op Midtjylland dat het in ieder geval ook na de winterstop nog actief is in een Europees bekertoernooi. De nummers 1 en 2 van de poule gaan volgend jaar verder in de Champions League, de nummer 3 bekert door in de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.