Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax met acht andere basisspelers tegen AZ

Ajax met acht andere basisspelers tegen AZ

20 jan 2021, 20:58

Ajax-trainer Erik ten Hag geeft veel van zijn gebruikelijke basisspelers rust tijdens het bekerduel met AZ. De club uit Amsterdam staat om 21.00 uur met acht andere voetballers aan de aftrap als zondag voor de topper tegen Feyenoord.

André Onana, Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Daley Blind, Davy Klaassen, Antony, Sébastien Haller en Dusan Tadic starten niet in Alkmaar. Coach Ten Hag vertelde zondag na de gelukkige zege op Feyenoord (1-0) al dat zijn ploeg fysieke problemen en het lastigste schema van alle ploegen in de Eredivisie heeft. Ajax begon afgelopen week met een dag minder rust aan de duels met FC Twente en Feyenoord. AZ heeft ook een dag langer de tijd gehad om zich voor te bereiden op het bekerduel met Ajax.

David Neres keert terug bij Ajax, na een enkelblessure die hem ruim anderhalve maand aan de kant heeft gehouden. Ook doelman Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurgen Ekkelenkamp, Lisandro Martínez en Edson Álvarez krijgen een kans. Onana, Tadic, Blind, Haller, Klaassen en Mazraoui zitten wel op de bank.

Bij AZ heeft Zakaria Aboukhlal een basisplaats. De aanvaller wordt beloond voor de twee treffers die hij zaterdag tegen ADO Den Haag (2-1) maakte. Trainer Pascal Jansen heeft ook Jordy Clasie en Timo Letschert een basisplaats gegeven. Jesper Karlsson, Bruno Martins Indi en Yukinari Sugawara starten op de bank.

Opstellingen

AZ: Bizot; Hatzidiakos, Clasie, Letschert en Wijndal; Koopmeiners, Gudmundsson en Midtsjø; Stengs, Boadu en Aboukhlal.

Ajax: Stekelenburg; Rensch, Schuurs, Martínez en Tagliafico; Álvarez, Ekkelenkamp en Gravenberch; Neres, Labyad en Promes.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.