Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax loopt verder weg bij PSV dankzij moeiteloze zege op Heracles Almelo

Ajax loopt verder weg bij PSV dankzij moeiteloze zege op Heracles Almelo

6 feb 2022, 18:41

Ajax krijgt de leiding in de Eredivisie steeds steviger in handen. De landskampioen won de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) en profiteerde zo van de thuisnederlaag die PSV zaterdag tegen AZ leed (1-2).

Koploper Ajax heeft nu een voorsprong van 5 punten op de club uit Eindhoven. Feyenoord, de nummer 3 van de ranglijst, volgt op 6 punten. Ajax heeft ook een veel beter doelsaldo dan beide voornaamste concurrenten voor een mogelijke 36e landstitel.

Davy Klaassen mocht weer eens beginnen bij de thuisploeg, als vervanger van de zieke Ryan Gravenberch. De middenvelder liet in de 22e minuut zien waarom de supporters van Ajax hem liefkozend 'Mister 1-0' noemen. Hij maakte alweer voor de 21e keer een openingstreffer van een duel in de Eredivisie.

Klaassen trof doel nadat Ajax van scheidsrechter Jeroen Manschot een vrije trap mocht nemen. De arbiter oordeelde vanaf grote afstand dat Bilal Başaçıkoglu een overtreding op Antony had gemaakt. Dat was enigszins opmerkelijk omdat één van zijn grensrechters veel dichterbij stond en liet doorspelen.

De openingstreffer van Ajax kwam niet helemaal onverwachts. Heracles trok zich massaal terug op eigen helft, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg gevaarlijk werd. Janis Blaswich, de doelman van de bezoekers, had echter een antwoord op een schot en een kopbal van Antony.

Ajax verdubbelde in de 55e minuut de voorsprong na een slippertje van Marco Rente. Dusan Tadic profiteerde van de fout van de Duitse verdediger en stelde Sébastien Haller in staat zijn dertiende competitietreffer van dit seizoen te maken. De spits van de nationale ploeg van Ivoorkust keerde vorige week terug van de Afrika Cup. De ingevallen Kenneth Taylor liet de ruim 15.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA voor de derde keer juichen. Tadic miste in de slotfase nog een strafschop.

Taylor was niet de enige speler die in het laatste half uur van de wedstrijd mocht invallen bij Ajax. Trainer Ten Hag maakte van de gelegenheid gebruik om Nicolás Tagliafico, Danilo, Perr Schuurs en Devyne Rensch ook speeltijd te gunnen. Hij deed dat met het oog op het drukke programma voor zijn ploeg, die ook nog actief is in de Champions League en KNVB-beker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.