Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax liep wereldtopper mis door 'arrogante' Overmars: 'Ik was wel verbaasd'

Ajax liep wereldtopper mis door 'arrogante' Overmars: 'Ik was wel verbaasd'

27 feb 2023, 15:00

Marc Overmars wordt nog altijd geroemd voor zijn aankopen in zijn tijd als technisch directeur bij Ajax, maar greep lelijk mis. Dat weet voormalig Ajax-spits John van Loen.

Het verhaal rondom Overmars is bekend: in februari 2022 stapte hij per direct op wegens grensoverschrijdend gedrag in de richting van vrouwelijke collega's bij Ajax. Voor de onthullingen was de voormalig speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona zéér succesvol in Amsterdam. Zo verkocht hij Frenkie de Jong (86 miljoen), Matthijs de Ligt (85 miljoen) én Hakim Ziyech (40 miljoen) voor recordbedragen.

Daar had ook zomaar de naam van Khvicha Kvaratskhelia tussen kunnen staan. "Ik werkte toen voor een agency en die kwam ermee", stelt Van Loen bij ESPN. Destijds speelde de aanvaller nog in zijn thuisland voor Dinamo Batumi. "Dus zodoende kwamen we bij Ajax met Arveladze (voormalig Ajax), Gachokidze (voormalig PSV FC Twente) en Sjaak Swart. Maar Overmars wilde 'm niet." Uiteindelijk kon de technisch directeur van Ajax Kvaratskhelia ophalen voor 'slechts' 15 miljoen. "Ik was wel verbaasd, want ik vind dat nog weinig geld voor hem."

Robert Maaskant - ook aanwezig bij het praatprogramma - vindt de houding typerend voor Overmars. "En dat snap ik ook wel. Marc kreeg héél veel mensen aangeboden, maar Ajax was vaak zó arrogant dat ze zeiden: 'Laat 'm maar een keer meetrainen'. En dat waren gewoon jongens die al miljoenen waard waren bij hun clubs. Die speelden dan al op hun zestiende in het nationale elftal en dan werd er op die manier naar gekeken. Dat werd gewoon afgewimpeld. Zo van: 'Niet interessant genoeg voor Ajax'.

Het mislopen van de Georgiër is een hard gelag voor Ajax. Kvaratskhelia maakte in maart 2022 de transfer naar Napoli, waar hij is uitgegroeid tot een van de steunpilaren in het elftal. In het huidige seizoen was de vleugelaanvaller maar liefst twaalf keer trefzeker en vijftien keer aangever voor de trotse koploper van de Serie A.

Saillant detail: de Georgiër scoorde in de groepsfase van de Champions League tweemaal tégen Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.