Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax levert meeste spelers voor Europese competities

Ajax levert meeste spelers voor Europese competities

24 okt 2022, 00:00

De opleiding van Ajax levert de meeste spelers op voor de 31 Europese competities op het hoogste niveau in Europa, dat blijkt uit een onderzoek van CIES Football Observatory, een Zwitsers onderzoeksbureau dat rapporten schrijft over voetbal.

Er staan op dit moment 85 spelers onder contract bij een Europese club, die tussen hun vijftiende en eenentwintigste ruim drie jaar in de opleiding van de Amsterdamse club hebben getraind, waarvan er acht nog spelen bij Ajax.

CIES Football Observatory kijkt alleen naar spelers, die op 1 oktober 2022 onder contract stonden bij een club uit één van de 31 Europese competities of de afgelopen twee seizoenen daarvoor hebben gespeeld. Wedstrijden uit de jeugd of voor reserveteams worden niet meegerekend. Op plek twee staat Feyenoord als Nederlandse club, met 42 spelers. PSV (35), AZ (34), Twente (29) en SC Heerenveen (25) staan ook in de lijst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.