Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax leent door Mislintat twee keer 20 miljoen euro onder krankzinnige voorwaarden’

25 mrt 2024, 17:00

Mike Verweij vertelt in de Kick-off podcast van De Telegraaf dat Ajax door de uitgaven van Sven Mislintat en ongunstige betaalvoorwaarden, maar liefst 40 miljoen euro zou hebben geleend bij de bank onder 'krankzinnige voorwaarden'.

"Alex Kroes waarschuwde de Raad van Commissarissen van Ajax, toen hij zelf nog gewoon lid van de club was, voor de uitgaven van Sven Mislintat. Kroes heeft gezegd: ‘Waar zijn jullie nou mee bezig?’", begint Verweij. "Daarna zijn er nog tientallen miljoenen uitgegeven.”

“Ik sprak iemand die meer verstand heeft van de cijfertjes bij Ajax dan ik. Hij is in de halfjaarcijfers gedoken en daar staat dat Ajax twee keer een voorziening heeft getroffen van twintig miljoen euro.”

Volgens de bron van Verweij kan het niet anders dan dat Ajax bij alle uitgaande transfers heeft toegestaan dat er in termijnen wordt betaald, maar dat alle inkomende transfers in een keer zijn afgetikt. "Dan kom je uiteindelijk geld tekort en dan moet Ajax dus twee keer een lening afsluiten bij een bank. Dat doen banken over het algemeen niet bij voetbalclubs, dus dat is waarschijnlijk onder krankzinnige voorwaarden gebeurd. Dan moet je dus echt op de blaren zitten als Ajax.”

Wim Kieft zei eerder bij Veronica Offside dat Sven Mislintat Ajax financieel 'naar de kloten heeft geholpen'. Bekijk de beelden bovenaan op deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.