Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax lanceert langverwacht Bob Marley-tenue

Ajax lanceert langverwacht Bob Marley-tenue

20 aug 2021, 10:05

Ajax heeft vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2021/2022 gepresenteerd. Het tenue is een eerbetoon aan reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Het zwarte tenue kent rode, gele en groene details. Op de achterkant van het shirt, net onder de kraag, is een subtiele verwijzing naar het lied zichtbaar: drie kleine vogeltjes, rustend op de Amsterdamse Andreaskruisen, in de drie verschillende accentkleuren. Het tenue geldt als tweede tenue voor Europese wedstrijden, naast het thuistenue.

Cedella Marley, de dochter van Bob, is enthousiast over het nieuwe exemplaar van de Amsterdamse club. 'Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied', zegt ze. 'Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.