Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax laat met 4-4 kans op koppositie liggen

Ajax laat met 4-4 kans op koppositie liggen

20 jan 2019, 19:43

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft een kans laten liggen om de eerste plaats in de eredivisie over te nemen van PSV. Enkele uren nadat de koploper punten had verspeeld tegen FC Emmen (2-2) kwam Ajax voor eigen publiek tegen sc Heerenveen ook niet verder dan een gelijkspel: 4-4. Daardoor blijft het verschil tussen de twee titelkandidaten twee punten.

Dusan Tadic had de thuisploeg in de eerste helft twee keer op voorsprong gezet. Tussendoor trok Sam Lammers de stand gelijk. Matthijs de Ligt kopte via het hoofd van Pelle van Amersfoort (Heerenveen) de 3-1 binnen. Tadic miste kort voor rust een strafschop, waarna Heerenveen in het eerste kwartier van de tweede helft langszij kwam via doelpunten van Lammers en Mitchell van Bergen. Invaller Klaas-Jan Huntelaar zette Ajax in de slotfase weer op voorsprong, maar Kik Pierie trok de stand in blessuretijd opnieuw gelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.