Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax laat kampioensschaal omsmelten voor fans

Ajax laat kampioensschaal omsmelten voor fans

12 mei 2021, 09:22

Ajax deelt de 35e landstitel met haar fans. De club laat weten dat het de kampioensschaal heeft laten omsmelten in 42.000 kleine 'kampioenssterren'. Alle seizoenkaarthouders ontvangen vanaf woensdag 'a piece of Ajax.'

'Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen", legt algemeen directeur Edwin van der Sar uit. "Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion. Eerder lieten we met de slogan 'XXXVoorjullie' al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap.'

Om uit de schaal ruim 42.000 sterren te vervaardigen werd samengewerkt met De Tingieterij, sinds 1985 de vervaardiger van de schaal voor de kampioen van de Eredivisie. Niet eerder kwam een exemplaar retour bij de makers. 'Een heel bijzondere actie van Ajax waar wij graag aan wilden meewerken', zegt eigenaar Martijn van Zon van De Tingieterij.

'We zijn begonnen met het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt,' legt van Zon uit. 'Het vloeisel is nauwkeurig aangevuld en vermengd met de juiste hoeveelheid zuiver tin, waarna de sterren zijn gegoten en gepolijst. Daarna zijn ze per post naar de seizoenkaarthouders van Ajax verstuurd. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.'

Ajax heeft van vanwege het bijzondere voetbaljaar bij hoge uitzondering een identieke tweede schaal gekregen van de KNVB, zodat deze schaal gebruikt kan worden op feestelijke momenten en toegevoegd kan worden in het museum.

Bron foto: Ajax

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.