Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax krijgt van FC Barcelona nog 48 miljoen aan transfersommen'

'Ajax krijgt van FC Barcelona nog 48 miljoen aan transfersommen'

5 okt 2021, 15:07

Ajax krijgt in de komende jaren nog een bedrag van 48 miljoen euro aan transfersommen van FC Barcelona, zo maakt 2Playbook bekend. De club van trainer Ronald Koeman nam in de afgelopen jaren Frenkie de Jong en Sergiño Dest over van Ajax, maar heeft voor beide spelers nog niet het volledige transferbedrag betaald.

Voor Frenkie de Jong, die in 2019 voor 86 miljoen euro vertrok naar Barça, ontvangt Ajax nog 32 miljoen euro. In het afgelopen jaar betaalde Barcelona zestien miljoen voor die transfer.

Voor Sergiño Dest, die vorig jaar voor 21 miljoen euro de overstap maakte naar Spanje, ontvangt Ajax nog 16 miljoen euro. In totaal ontvangen de Amsterdammers dus nog 48 miljoen euro van Barcelona.

Die club moet niet alleen aan Ajax nog resterende transfersommen betalen. In totaal moet Barcelona nog 115 miljoen euro afbetalen aan clubs voor transfers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.