Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax krijgt maximaal 26 miljoen euro van Barcelona voor Dest

Ajax krijgt maximaal 26 miljoen euro van Barcelona voor Dest

1 okt 2020, 16:10

Ajax en FC Barcelona zijn eruit. Verdediger Sergiño Dest verhuist voor ruim 21 miljoen euro van Amsterdam naar Barcelona. De transfersom kan via bonussen oplopen tot maximaal iets meer dan 26 miljoen euro.

De 19-jarige verdediger uit Almere lag nog tot medio 2022 onder contract bij Ajax. Dest leek in eerste instantie naar Bayern München te vertrekken, maar Barcelona bleek slagvaardiger. Trainer Ronald Koeman had behoefte aan een nieuwe rechtsback na het vertrek van Nélson Semedo naar Wolverhampton Wanderers. Dest neemt ook het rugnummer 2 over van de Portugees.

Dest, sinds vorig jaar Amerikaans international, gaat in Camp Nou een contract voor vijf jaar ondertekenen. Die verbintenis bevat een gelimiteerde afkoopsom van 400 miljoen euro. Hij wordt vrijdag gepresenteerd. Ajax trok inmiddels met Sean Klaiber van FC Utrecht al een vervanger aan voor Dest.

De vleugelverdediger debuteerde ruim een jaar geleden in de hoofdmacht van Ajax tijdens de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (2-0). Dest speelde 38 wedstrijden voor de Amsterdamse club en maakte daarin twee doelpunten.

In Veronica Inside wist Wilfred al vroeg te melden dat Dest inderdaad in de nadrukkelijke belangstelling stond van Barcelona. Toen leek het er nog op dat Dest zijn carrière zou vervolgen bij Bayern München.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.