Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax krijgt boete voor vuurwerk en spandoek bij thuisduel met PSV

Ajax krijgt boete voor vuurwerk en spandoek bij thuisduel met PSV

15 dec 2021, 14:41

De aanklager betaald voetbal heeft Ajax een geldboete van 15.000 euro opgelegd, waarvan 7500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De club uit Amsterdam is bestraft voor wangedrag van de eigen aanhang rond de thuiswedstrijd tegen PSV. Fans van Ajax staken op 24 oktober voor het duel vuurwerk af en toonden een spandoek met een kwetsende tekst.

Op het spandoek stonden twee treurende PSV'ers afgebeeld met op de borst van hun shirt de tekst 'Brainfart Aidshoven' op de plaats waar normaal gesproken de sponsornaam 'Brainport Eindhoven' staat.

Vitesse kreeg een boete van 7500 euro opgelegd, waarvan 3750 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Supporters van de club uit Arnhem staken op 17 oktober tijdens de uitwedstrijd tegen NEC vuurwerk af en gooiden ook vuurwerk op het veld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.