Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax kon Di María in 2007 strikken voor zes miljoen'

'Ajax kon Di María in 2007 strikken voor zes miljoen'

4 juni 2020, 18:10

Patrick Busby is al 25 jaar scout. Hij begon in Amsterdam bij Ajax en werkte later voor onder meer HSV, FC Groningen en Brighton & Hove Albion. Volgens Busby is scouten één van de belangrijkste aspecten in het voetbal, zo vertelt hij tegenover Voetbal International. Ook geeft Busby een opvallend voorbeeld over een afgeketste transfer bij Ajax.

'Iedere coach vraagt in de transferperiode om betere spelers, bij voorkeur kant-en-klaar-spelers. In mijn ogen moet in de toekomst een directeur scouting met zijn team van gekwalificeerde scouts het aankoopbeleid mede gaan bepalen', aldus Busby, die met een opmerkelijk voorbeeld uit 2007 komt.

In 2007 was Henk ten Cate hooftrainer bij Ajax en zocht nog naar een linksbuiten. Via Busby kreeg Ajax de kans om een getalenteerde Argentijn aan te trekken, maar Ten Cate besloot daar geen gehoor aan te geven en koos voor Albert Luque, omdat hij die kende. De getalenteerde Argentijn was Ángel Di María, tegenwoordig sterspeler van PSG. Ajax had, volgens Busby, de mogelijkheid om Di María voor zes miljoen over te nemen van CA Rosario.

'Luque kwam, maar die deed het niet voor Ajax. Een jaar later werd Miralem Sulejmani gekocht voor zestien miljoen euro. Wat er met Di María is gebeurd, weet iedereen.'

Uiteindelijk koos Di María voor Benfica. Via Real Madrid en Manchester United belandde de inmiddels 32-jarige Argentijn bij PSG. De technische buitenspeler was dit seizoen goed voor zeven goals en veertien assists in 26 Ligue 1-duels.

Bij PSG speelt Di María met grote wereldsterren als Neymar en Mbappé, toch is niet elke PSG-speler voorzien van hoogstaande kwaliteiten. De voetballende kwaliteiten van linksback Layvin Kurzawa werken goed op de lachspieren van René. Check het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.