Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax kan nog steeds hopen op pot 2 in Champions League

Ajax kan nog steeds hopen op pot 2 in Champions League

22 aug 2020, 09:29

Ajax mag dit Champions-League seizoen direct de groepsfase van de Champions League in en hoeft geen voorronde meer te spelen, zo werd duidelijk na de uitschakeling van Lyon. In welke pot kan Ajax terecht komen voor de loting van het Miljoenenbal en welke clubs ontloopt het daarmee?

Of Ajax in pot 2 terecht komt, was in eerste instantie afhankelijk van twee voorwaardes. Sevilla moest de Europa League winnen en Benfica moet zich niet plaatsen voor de Champions League. De Portugese club kan dat via de voorrondes namelijk alsnog doen. Omdat Benfica hoger staat op coëfficiëntenranglijst (70.000 punten), komen zij bij deelname aan het toernooi in pot 2 in tegenstelling tot Ajax (69.500 punten). Er is dus nog een grote kans dat Ajax niet in pot 2 zal vallen. Daardoor loot het naar alle waarschijnlijkheid sterkere tegenstanders.

Voorlopige indeling

Pot 1: Champions League-winnaar, Sevilla, Real Madrid, Bayern München, Juventus, Paris Saint Germain, Liverpool, Zenit Sint-Petersburg en FC Porto.

Pot 2: FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund, Shakhtar Donetsk, Chelsea en Benfica / Ajax.

Pot 3: Ajax (afhankelijk van Benfica), RB Leipzig, Inter Milan en SS Lazio.

Pot 4: Atalanta Bergamo, Lokomotiv Moskou, Olympique Marseille, Club Brugge, Borussia Mönchengladbach, Basaksehir, Stade Rennes en vijf voorronde-clubs.

Afhankelijk van welke clubs er doorstromen uit de voorrondes, worden potten 3 en 4 aangevuld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.