Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax is weer de beste van Nederland

Ajax is weer de beste van Nederland

15 mei 2019, 23:44

DOETINCHEM (ANP) - Ajax heeft met speels gemak de 34e landstitel veiliggesteld. De spelers van trainer Erik ten Hag legden de laatste meters van de titelrace in wandeltempo af. Bij De Graafschap liepen ze uit naar een eenvoudige zege: 4-1.

Ajax was al officieus kampioen maar mag de titel nu ook officieel vieren. De spelers deden dat vlak na de wedstrijd met de meegereisde aanhang. Donderdagmiddag staan ze op het Museumplein. Dan worden ze toegejuicht voor het kampioenschap, de winst van de KNVB-beker en een Europees seizoen om voorlopig nooit te vergeten.

Het is lastig in te schatten hoeveel mensen naar de huldiging voor de eerste landstitel in vijf jaar komen. De gemeente Amsterdam heeft bewust voor een aanvangstijdstip van 16.00 uur gekozen. Op een feest in de avonduren zou het waarschijnlijk te druk worden. Want in de hoofdstad hebben ze Ajax weer stevig in de armen gesloten.

Niet in hoogste versnelling

Ajax kwam tegen De Graafschap voor het laatst in actie in de huidige samenstelling. Frenkie de Jong vertrekt na de 58e wedstrijd van het seizoen naar FC Barcelona. Het zou zomaar kunnen dat Matthijs de Ligt hem volgt. En hoe ziet de toekomst van Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres eruit? De nabije toekomst zal het uitwijzen.

Ajax hoefde niet meer in de hoogste versnelling te spelen tegen De Graafschap, dat de play-offs voor promotie en degradatie al niet meer kon ontlopen. Lasse Schöne opende in de 37e minuut de score tegen zijn oude ploeg uit Doetinchem. Drie minuten later bekroonde Youssef El Jebli een van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg met de gelijkmaker. Nicolás Tagliafico schoot Ajax alsnog met een voorsprong de rust in. In de tweede helft scoorde Dusan Tadic nog tweemaal. De Serviër mag zich met 28 competitietreffers samen met Luuk de Jong van PSV topscorer van de eredivisie noemen.

De Graafschap eindigde als nummer voorlaatst in de eredivisie en moet in de play-offs degradatie zien te voorkomen. SC Cambuur is de eerstvolgende tegenstander en laat dat nu de club zijn waar trainer Henk de Jong van De Graafschap volgend seizoen aan de slag gaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.