Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax is veel te sterk voor Vitesse en bereikt halve finales TOTO KNVB Beker

Ajax is veel te sterk voor Vitesse en bereikt halve finales TOTO KNVB Beker

9 feb 2022, 20:49

Het abrupte afscheid van directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft voorlopig geen nadelige gevolgen voor de prestaties van het eerste elftal van Ajax. De landskampioen plaatste zich met speels gemak en af en toe oogstrelend spel ten koste van Vitesse (5-0) voor de halve finales van de KNVB-beker.

Ajax tegen Vitesse was het eerste duel sinds het vertrek van Overmars, die zich voor een langere periode schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke collega's. Een klein deel van de aanwezige aanhang van Ajax in de Johan Cruijff ArenA zong de vertrokken directeur voetbalzaken even toe. "Overmars, wie kent hem niet. Overmars, Overmars is een echte Ajacied", schalde het voor en na rust kort over de tribunes.

Edwin van der Sar benadrukte al dat Ajax alle ambitieuze sportieve ambities ook zonder Overmars wil najagen. De algemeen directeur moet niet alleen op zoek naar een opvolger voor zijn voormalige ploeggenoot bij Ajax en Oranje. Hij gaat zich ook inzetten voor een beter werkklimaat en in gesprek met geschrokken sponsors.

Wie Antony tegen Vitesse zag voetballen kreeg niet het idee dat hij zwaar was aangedaan door het vertrek van Overmars. De Braziliaan, opgegroeid in een beruchte favela, opende in de 17e minuut de score. Dertien minuten later speelde hij Maximilian Wittek door de benen en bracht Davy Klaassen spits Sébastien Haller in stelling voor de 2-0.

Ajax was ook zonder de geblesseerde Noussair Mazraoui en zieke Ryan Gravenberch veel te sterk voor Vitesse, dat met Loïs Openda en Jacob Rasmussen ook twee belangrijke spelers miste. De bezoekers uit Arnhem kwamen steeds een stap te laat en konden het snelle positiespel van de thuisclub zelden ontregelen.

Haller maakte in de 46e minuut ook de 3-0, op aangeven van Steven Berghuis. Nog geen vijf minuten later verzilverde Dusan Tadic een vrije trap. Antony bekroonde een sterk optreden met de 5-0. Hij dribbelde na een uur vanaf de linkerflank naar binnen en vond de verre hoek. De treffer was een kopie van zijn doelpunt van vorige week voor Brazilië tijdens een WK-kwalificatieduel met Paraguay.

Ook AZ bekert simpel verder

Ook AZ heeft de halve finale van het nationale bekertoernooi bereikt. De formatie van trainer Pascal Jansen, die in het afgelopen weekeinde PSV ook al had verslagen, had geen enkele moeite met RKC Waalwijk. In Brabant eindigde het duel in 0-4.

Halverwege leidde AZ al met 0-3. Dani de Wit scoorde, na een assist van Vangelis Pavlidis. De Alkmaarders profiteerden van slecht uitverdedigen aan Brabantse kant. Pavlidis scoorde vervolgens zelf. De Griek tikte in uit een rebound, nadat doelman Issam El Maach de bal aanvankelijk nog had weggewerkt.

Daarna was Jesper Karlsson succesvol van 11 meter. Mede op advies van de VAR kende scheidsrechter Edwin van de Graaf de strafschop toe, nadat Owen Wijndal omver was gelopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.