Ajax is veel te sterk voor FC Emmen

28 nov 2020, 21:40

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Emmen probleemloos gewonnen. De koploper van de eredivisie zegevierde met 5-0 in stadion De Oude Meerdijk.

Ajax leidde bij rust al met 3-0, door doelpunten van Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Lassina Traoré. De invallers Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes scoorden in de tweede helft.

Met de uitwedstrijd van dinsdag tegen Liverpool in de Champions League in aantocht benutte trainer Erik ten Hag de kans om enkele spelers rust te gunnen. Daley Blind (niet wedstrijdfit), Nicolás Tagliafico en David Neres verschenen niet aan de aftrap. Dusan Tadic en Traoré speelden alleen de eerste helft. Ryan Gravenberch, Antony en Noussair Mazraoui werden in de tweede helft gewisseld.