Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax is op weg naar de ondergrens van de bijna vergeten Maurice Steijn’

16 feb 2024, 10:54

Willem Vissers is in de Volkskrant niet te spreken over het optreden van Ajax tegen Bodø/Glimt in de Conference League (2-2) en ziet de Amsterdammers weer naar beneden donderen.

“Op de warmste 15 februari ooit gemeten in De Bilt, blies Bodø in Amsterdam een ijskoude wind door de Johan Cruijff Arena, waar het volk niet eens meer heel verbaasd reageerde op de nieuwe verhoudingen op het veld”, begint Willem. “Ajax is nu eenmaal een matig elftal, dat na een opleving onder trainer John van ‘t Schip weer naar beneden dondert, op weg naar de ondergrens van de bijna vergeten voorganger Maurice Steijn.”

Volgens Willem had Ajax wel een optisch overwicht, met in elk geval qua status betere spelers dan Bodø/Glimt: “Maar status bleek niets waard op de avond van de waarheid. Als een gele golf van levendigheid spoelde het Noorse elftal Ajax richting het afvoerputje, al is er door de doelpunten in de slotfase over een week nog een herkansing op het kunstgras in Noorwegen.”

“Ajax is een elftal zonder creativiteit, zonder balvastheid, met op papier dragende spelers als Steven Berghuis en Kenneth Taylor die opnieuw veel te weinig brachten”, vervolgt de sportjournalist, die wel redelijk gecharmeerd was van Jordan Henderson. “Henderson is nog een van de besten. Hij probeert de losse eindjes aan elkaar te knopen, maar dat is voorwaar onbegonnen werk.”

Dick Advocaat adviseerde Ajax donderdagavond om Matthijs de Ligt terug te halen naar Amsterdam. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.