Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt: 'Ik zou één positie nog willen versterken'

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt: 'Ik zou één positie nog willen versterken'

30 aug 2023, 15:33

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt. "Er gaat nog wel iets gebeuren", verwacht trainer Maurice Steijn. "Ik zou nog wel één positie willen versterken. Voor welke positie? Dat vind ik niet netjes om te zeggen."

Ajax haalde deze zomer al tien spelers naar Amsterdam. Steijn is tevreden over de aanwinsten, die stuk voor stuk uit de koker van directeur voetbalzaken Sven Mislintat komen. "Wij hebben ook wel spelers aangedragen", zei Steijn. "Maar die waren misschien niet haalbaar. En dat wil zeker niet zeggen dat deze spelers niet goed zijn."

Branco van den Boomen is de enige aankoop met een Nederlands paspoort. Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom, Gastón Ávila en Georges Mikautadze zijn de buitenlandse aanwinsten. "Maar we speelden de laatste duels met zeven spelers die in de jeugd van Ajax hebben gezeten", benadrukte Steijn.

Akpom en Mikautadze trainden woensdag voor het eerst mee en kunnen komende zondag debuteren in het uitduel met Fortuna Sittard. Ze zijn net als Josip Sutalo en Gaston Ávila nog niet speelgerechtigd voor het thuisduel van donderdag met Ludogorets in de play-offs van de Europa League.

Steijn ziet Sutalo en Ávila als basisspelers, net als de van AS Roma overgekomen Tahirovic. Hij is onder de indruk van de eerste training van Mikautadze. "Die jongen kan scoren", zei hij over de in Frankrijk geboren international van Georgië. "Hij kan denk ik op alle vier de posities voorin uit de voeten. Akpom kan in de spits en daarachter. De bedoeling is dat de jongens voorin veel van positie gaan wisselen."

Steijn is niet bang dat de vele aankopen de doorstroming van jeugdspelers in de weg staan. Wel vindt hij het jammer dat talenten als Kian Fitz-Jim en Gabriel Misehouy hun contract nog niet hebben verlengd. Steijn sprak dinsdag uitgebreid met Silvano Vos, het talent dat zijn verbintenis ondanks belangstelling van Atlético Madrid wel heeft verlengd. "Hij wil slagen bij Ajax. Op dit moment vinden wij dat hij nog niet klaar is voor Ajax 1", zei de coach van Ajax. "Concurreren met Van den Boomen en Tahirovic is nog lastig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.