Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax is in no-time verworden tot het lachertje van Champions League'

'Ajax is in no-time verworden tot het lachertje van Champions League'

13 okt 2022, 00:00

Valentijn Driessen stelt dat Ajax een nieuwe fluwelen revolutie nodig heeft. De chef voetbal van De Telegraaf geeft aan dat er intern bij de Amsterdammers veel mis is en dat er snel actie moet worden ondernomen.

"Heb genade met ons, zo presenteerde het altijd zo trotse, zelfverzekerde en zelfbewuste Ajax zich in Italië", schrijft Valentijn in zijn column na de nederlaag van Ajax tegen Napoli. "In alles leek het treffen in Napels een kopie van het demasqué in Amsterdam. Alleen gunden de Italianen de Ajacieden een uitslag met een dragelijker aanzien: 4-2 tegen 6-1."

Valentijn concludeert dat de prestaties van de Amsterdammers in de Champions League dit seizoen financiële gevolgen zal hebben. "Ajax is in no-time verworden tot het lachertje van deze Champions League", vervolgt Valentijn. "Met op korte termijn grote negatieve gevolgen. Het A-merk Ajax is het B-merk Ajax geworden en dat zal de transferwaarde van de Ajacieden zwaar onder druk zetten."

Het vertrek van Marc Overmars is in de ogen van Valentijn niet goed opgevangen. "De invulling van de structuur bij Ajax deugt van geen kant. Voetbal is niet langer leidend, maar een vehikel voor allerlei types om zonder gevoel voor voetbal de macht te grijpen bij Ajax. Dit Ajax heeft een nieuwe fluwelen revolutie nodig", aldus Valentijn.

Ook René is kritisch op het beleid van Ajax. Hij verbaasde zich woensdagavond in Vandaag Inside over de transfersom voor onder meer Calvin Bassey. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René verbaasd door hoge transfersom van Ajax-aankoop: 'Hoe hoog moet je de lat leggen, dan?!'
3:16
René verbaasd door hoge transfersom van Ajax-aankoop: 'Hoe hoog moet je de lat leggen, dan?!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.