Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax is echt hét visitekaartje van het Nederlands voetbal'

'Ajax is echt hét visitekaartje van het Nederlands voetbal'

3 dec 2020, 11:21

René van der Gijp heeft genoten van Ajax in het Champions League-duel met Liverpool. De ploeg van trainer Erik ten Hag verloor dinsdagavond met 1-0 door een inschattingsfout van doelman André Onana, maar maakte toch indruk op de analist.

'Ik heb genoten', zegt Gijp woensdagavond in de voorbeschouwing op Manchester United - PSG. 'Ajax is echt het visitekaartje van het Nederlands voetbal. Als je tegen de kampioen van Engeland speelt en je houdt je zó goed staande, is dat gewoon razend knap.'

'Het enige wat een beetje tegenzit is dat ballen die er twee jaar geleden in dat goede jaar wel invielen, die vliegen er nu niet in', ziet René. Ze hebben wel 2,3,4 mogelijkheden gehad die er in moeten. Bijvoorbeeld die van Huntelaar, dan kan je zeggen dat het goed is gekeept maar die moet gewoon zitten.'

Van der Gijp merkt een groot verschil tussen het huidige Ajax en het Ajax van twee jaar geleden. 'In het goede jaar steeg echt iedereen boven zichzelf uit met Van de Beek, De Ligt noem maar op. Maar nu heb je ook dat die twee buitenspelers (Antony en David Neres) niet eens in hele goede doen waren, dus die spelen wel goed maar het kan altijd beter. En je dan zo staande houden. Ik vond Ajax met afstand het betere spel hebben', besluit René.

Ajax weet waar het aan toe is na de nederlaag op Anield tegen Liverpool (1-0). Het elftal van trainer Erik ten Hag overwintert alleen in de Champions League als het volgende week woensdag Atalanta verslaat in de Johan Cruijff ArenA. Bij ieder ander resultaat bekert de koploper van de eredivisie volgend jaar verder in de Europa League

Liverpool is na de zege zeker van een plaats tussen de laatste zestien van de Europese koningsklasse. Voor Ajax kwam er op Anfield een einde aan een serie van 17 niet verloren uitwedstrijden in de Champions League, inclusief voorronden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.