Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax houdt zich niet aan herenakkoord en lokt jeugdspelers weg bij AZ

Ajax houdt zich niet aan herenakkoord en lokt jeugdspelers weg bij AZ

9 nov 2019, 13:43

Het NRC schrijft vandaag dat Ajax opnieuw een poging doet om een jeugdspeler onder de zestien jaar weg te kapen bij AZ. Sinds 1 juli 2019 is er een herenakkoord tussen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht van kracht waarin staat dat de zes clubs onderling de afspraak hebben geen jeugdspelers onder de zestien jaar te benaderen. De club uit Amsterdam lijkt vooralsnog maling te hebben aan de afspraken.

De jeugdspelers van AZ zijn in trek bij de Amsterdammers. In juni dit jaar, voorafgaand aan het herenakkoord, werden er al twee talentvolle spelers van AZ naar Ajax gehaald: Kian-Fitz (15) Jim en Rio Hillen (16). Ook nu na het tekenen van het herenakkoord meldt Ajax zich in Alkmaar.

Het NRC wil niet prijsgeven om welke jeugdspeler het gaat. Wel meldt het blad dat AZ enorm verbaasd en gefrustreerd is met de gang van zaken: 'De inkt was nog niet opgedroogd of het akkoord is alweer geschonden', zegt een ingewijde tegen de krant.

__Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen' __

Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'
1:12
Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.