Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax hoopt Antony nog vrijdag naar Amsterdam te halen

Ajax hoopt Antony nog vrijdag naar Amsterdam te halen

31 jan 2020, 15:26

Ajax heeft tot 23.59 uur de tijd om Antony Matheus dos Santos in te lijven. De club is nog met São Paulo in gesprek over de grootste aankoop ooit van de koploper van de eredivisie.

De 19-jarige vleugelaanvaller, voetbalnaam Antony, geldt als een van de grootste talenten van Brazilië en probeert zich op dit moment met de olympische ploeg voor de Spelen van Tokio te kwalificeren. Hij zou in de tweede week van februari kunnen aansluiten.

"Ik ken hem. Het is een heel goede en aantrekkelijke speler", vertelde trainer Erik ten Hag. "We hebben altijd gezegd dat we tijdens de transferwindow scherp zullen zijn op buitenkansjes. En Marc Overmars is superscherp", zo verwees hij naar de directeur voetbalzaken.

Als Ajax de transfer van Antony vrijdag niet voor middernacht weet af te ronden, dan zal de club de komende maanden opnieuw pogingen wagen. São Paulo weigerde afgelopen jaar al een bod van 15 miljoen euro van Borussia Dortmund op de snelle vleugelspits. Ook Manchester City meldde zich tevergeefs. Antony heeft in zijn contract staan dat hij voor 50 miljoen euro van club mag wisselen. In Brazilië denken ze dat Ajax het talent voor 25 miljoen euro kan inlijven.

Ajax haalde eerder David Neres weg bij São Paulo, dat krap bij kas zit. De Braziliaanse club krijgt geld van Ajax als Neres ooit verkocht wordt. Braziliaanse media verwachten dat Ajax dat percentage al wil afkopen als Antony bij de kampioen van Nederland tekent. Dat zou erg aantrekkelijk voor São Paulo zijn.

Ajax laat vrijdag vlak voor de transferdeadline geen spelers meer gaan. Dusan Tadic stond afgelopen week nog even in de belangstelling van FC Barcelona, dat een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez zocht. "Er is ook wel belangstelling voor andere spelers van ons", zei Ten Hag. "Maar wij laten nu geen sleutelspelers gaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.