Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax heeft zich in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd’

‘Ajax heeft zich in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd’

16 sep 2023, 13:58

In de Kick-off podcast van De Telegraaf laat Mike Verweij zich uit over de positie waar Ajax zich in heeft gemanoeuvreerd door de peperdure aankopen van Sven Mislintat en de aanstelling van Jan van Halst als tijdelijke algemeen directeur.

Ajax heeft veruit de duurste selectie van Nederland. De Amsterdammers hebben in totaal 236 miljoen euro in het huidige team gestoken, dat blijkt uit onderzoek van CIES. Volgens Verweij heeft Van Halst als technisch commissaris samen met Mislintat te maken gehad met bijna alle transfers. "Ik vind dat Ajax zich hiermee in een onmogelijke positie heeft gemanoeuvreerd. Stel je voor dat de wedstrijden de komende weken fout gaan, dan zal dat normaal gesproken niet meteen het einde van Maurice Steijn zijn."

"Maar als het nog langer fout gaat. Dan moet van Halst in eerste instantie samen met Mislintat een beslissing nemen over de trainer. Maar hoe moet er dan met Mislintat om worden gegaan? De technisch directeur die eerst John Heitinga buiten heeft gewerkt, vervolgens een kans voor open doel heeft gemist om Peter Bosz niet binnen te halen en uiteindelijk Maurice Steijn aanstelt en opzadelt met een selectie waar hij nul komma nul inspraak in heeft gehad. Kan Van Halst Mislintat er dan uit gooien?!", aldus Verweij in de podcast.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.