Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax heeft serieuze interesse in supertalent Kubo van Real Madrid'

'Ajax heeft serieuze interesse in supertalent Kubo van Real Madrid'

28 juli 2020, 18:08

Ajax heeft interesse om het 19-jarige supertalent Takefusa Kubo een jaar te huren van Real Madrid. De Japanner was dit seizoen op huurbasis bij RCD Mallorca één van de revelaties in La Liga, maar heeft bij Real pittige concurrentie op zijn positie met onder andere Eden Hazard, Vinicius Jr. en Rodrygo. 'De Koninklijken' staan dus open voor nog een jaartje verhuur, zo meldt El Mundo Deportivo.

Ajax heeft in de strijd om de buitenspeler echter wel een geduchte concurrent. Het Sevilla van Luuk de Jong is namelijk ook serieus geïnteresseerd om Kubo voor een jaar vast te leggen. Beide teams spelen volgend jaar Champions League, maar Zidane ziet in Ajax een prima tussenstap voor de Japanner. De Madrilenen weten uit ervaring dat de Amsterdammers offensief voetbal spelen en Zidane vindt de stijl van Ajax goed bij het talent passen.

Desondanks is het maar de vraag hoeveel speelminuten Kubo daadwerkelijk gaat krijgen in Amsterdam. De club zit om aanvalllers niet verlegen met David Neres, Quincy Promes, Dusan Tadic, Klaas Jan Huntelaar, Lassina Traore en nieuwe aanwinsten Mohammed Kudus en Antony in de gelederen. Kubo speelde bij Mallorca vooral vanaf de zijkanten maar kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten. De Japanner maakte dit seizoen in 35 wedstrijden 4 goals en gaf 5 keer een assist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.