Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax heeft kwaliteiten om Europa League te winnen, maar dat krijg ik niet door mijn strot'

'Ajax heeft kwaliteiten om Europa League te winnen, maar dat krijg ik niet door mijn strot'

22 mrt 2021, 12:32

Vorige week werd bekend welke clubs elkaar zullen treffen in de kwartfinales van de Champions League en de Europa League. In gesprek met Het Belang van Limburg voorspelt Jan Boskamp wie er aan het eind van het seizoen met de prestigieuze prijzen vandoor gaan.

Titelhouder Bayern München neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. Real Madrid werd bij de laatste acht gekoppeld aan Liverpool. De andere twee kwartfinales zijn Manchester City - Borussia Dortmund en FC Porto - Chelsea. ‘Wie er met de eindzege vandoor gaat? Dat zal Bayern München of Manchester City zijn’, denkt Boskamp. ‘Dat zijn de twee beste ploegen van de wereld.'

De 72-jarige analist kan door het ontbreken van publiek de wedstrijden niet bijwonen, maar kijkt evengoed uit naar de Europese ontmoetingen. ‘Het zijn stuk voor stuk aantrekkelijke affiches. Met Bayern-PSG krijgen we een heruitgave van de finale van vorig jaar. Dat wordt heel interessant. Ik vond Chelsea ook een sterke indruk maken. Onder Tuchel komen Werner en Havertz weer bovendrijven.’

In de kwartfinales van de Europa League vinden we in Ajax de enige Nederlandse ploeg. Zij zullen het opnemen tegen het Italiaanse AS Roma, waar oud-Feyenoorder Rick Karsdorp na veel blessureleed een vaste waarde is in het elftal van trainer Paulo Fonseca. Mocht Ajax zich ten koste van AS Roma bij de laatste vier scharen, dan is de winnaar van de ontmoeting tussen Granada en Manchester United de tegenstander in de halve finales. De andere kwartfinales zijn Arsenal - Slavia Praag en Dinamo Zagreb - Villarreal. ‘In de Europa League zet ik mijn geld op Manchester United. Dat is de ploeg waar ik het meeste mee heb. Ajax heeft de kwaliteiten, maar dat krijg ik niet door mijn strot’, aldus Jan Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg.

De Europa League-finale wordt op 26 mei in de Poolse stad Gdansk gespeeld. De finale van de Champions League staat drie dagen later op het programma, en wordt gespeeld in Istanbul.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.