Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax heeft John Heitinga misbruikt en als een baksteen laten vallen’

‘Ajax heeft John Heitinga misbruikt en als een baksteen laten vallen’

19 dec 2023, 18:46

Dušan Tadić laat zich in een uitgebreid interview met Voetbal International teleurgesteld uit over de manier waarop Ajax met John Heitinga is omgegaan en vindt dat Ajax beter had moeten handelen na het grensoverschrijdende gedrag van voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Volgens Tadić was het niet correct dat Heitinga afgelopen zomer aan de kant gezet werd: “Ajax heeft hem misbruikt en als een baksteen laten vallen. Toen eind januari Alfred Schreuder weg moest, moest John Heitinga de club redden. Maar een paar maanden later mocht hij niet eens meer assistent zijn bij de club…”

"John gaf alles voor Ajax. Ajax is alles voor hem, zijn leven. Ik heb hem ervaren als een geweldige trainer en heel prettig persoon, met moed en een goede persoonlijkheid", besluit Tadić over Heitinga.

"Ajax had Overmars moeten beschermen"

Tadić is het overigens ook niet eens met de manier waarop Ajax met Overmars is omgegaan na het grensoverschrijdende gedrag waar hij zich bij Ajax schuldig aan zou hebben gemaakt. “Ik weet dat het heel gevoelig ligt, in die periode helemaal. Maar Ajax had Overmars moeten beschermen. Een cruciale fout van de club. Waar mannen en vrouwen samenwerken, wordt er geflirt. Dat is normaal. Ik wil niemand beschuldigen en ook niets rechtvaardigen. Maar had het als club aangepakt en opgelost. Met elkaar. Je had én de vrouwen goed kunnen helpen die het betrof, én Overmars kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat we het met zijn allen samen hadden kunnen oplossen.”

Volgens Tadić had Ajax bij fysiek onwenselijk gedrag van Overmars wel direct moeten optreden. “Maar dit zijn berichten geweest, en dan bagatelliseer ik het niet. Maar had het als club met elkaar opgelost. Had hem geschorst, gestraft, maar niet laten vallen. De club ging klakkeloos mee in de hype die er was. Mensen wilden hem laten hangen in plaats van oplossen. Maar kijk wat Ajax er nu mee is opgeschoten. Op alle vlakken helemaal niets.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.