Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax heeft Gianluigi Buffon op de radar'

'Ajax heeft Gianluigi Buffon op de radar'

31 mrt 2021, 16:10

Een opvallend gerucht uit Italië. Gianluigi Buffon mikt op een nieuw avontuur. De 43-jarige doelman is de bank bij Juventus zat en denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Volgens de Italiaanse journalist Paolo Ziliani zou Ajax interesse in Buffon hebben.

Wojciech Szczęsny is bij Juventus de eerste doelman. Buffon is na dit seizoen transfervrij, maar staat nog open voor een nieuwe uitdaging. Wegens de dopingschorsing van André Onana is Marc Overmars bezig met een extra keeper. Ajax is niet de enige club die Buffon wel zou willen overnemen van De Oude Dame. FC Porto en Olympique Lyon hebben de routinier ook op het lijstje.

Buffon maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het Italiaanse voetbal. Hij speelde tussen 2001 en 2018 voor Juventus. In 2019 vertrok hij voor één seizoen naar Paris Saint-Germain en keerde in de zomer alweer terug naar Juve.

La Gazzetta dello Sport schreef eerder al dat Buffon ontevreden is over zijn positie bij Juventus. 'Buffon is zijn afscheidsspeech al aan het oefenen. Het woord vaarwel zit in zijn hoofd, al is het geen makkelijk besluit voor het clubicoon. Hij is 43 jaar, maar speelt amper. Die rol op het tweede plan doet hem pijn', aldus de Italiaanse krant.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.