Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax heeft geen kind aan Heracles: 5-0

Ajax heeft geen kind aan Heracles: 5-0

22 nov 2020, 15:06

Ajax heeft een drukke periode met tien duels in 31 dagen succesvol afgetrapt. Het elftal van trainer Erik ten Hag rekende kordaat af met Heracles Almelo (5-0) in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen voor het thuisduel met FC Midtjylland in de Champions League was de ontmoeting bij rust al zo goed als beslist (3-0).

Ajax beleeft de beste competitiestart sinds het seizoen 2006/2007, toen het ook 24 punten verzamelde in de eerste negen duels. De koploper heeft al 37 keer gescoord in de eredivisie. Dat is een evenaring van het clubrecord uit de seizoenen 1981/1982 en 1997/1998.

Een smetje op de eenvoudige zege was het snelle uitvallen van Davy Klaassen. De middenvelder kreeg al vroeg in het duel een trap van Rai Vloet op een bovenbeen. De aanvaller van Heracles werd daar niet voor bestraft maar kreeg vervolgens wel een gele kaart voor een smerige overtreding op Noussair Mazraoui die zich in de rust ook liet vervangen. In de slotfase kon ook Zakaria Labyad niet meer verder.

Met David Neres op de positie van de geblesseerde Antony en Labyad als vervanger van de gekwetste Mohammed Kudus kwam Ajax al snel op voorsprong. Lassina Traoré controleerde de bal in de 6e minuut met zijn linkervoet en schoot met rechts behendig raak (1-0). Heracles deed er alles aan om er een echte wedstrijd van te maken. De bezoekers verlieten waar mogelijk de eigen speelhelft en gingen de duels stevig aan. Toch moesten ze toestaan dat Ajax de ontmoeting al voor rust besliste.

Neres bekroonde zijn basisplaats met een raak afstandsschot (2-0) en Labyad schoot raak na een snel genomen hoekschop van Dusan Tadic, die even daarvoor zelf een grote kans had gemist. Tadic en opnieuw Labyad lieten de score na rust verder oplopen. Trainer Ten Hag kon het zich permitteren om spelers als Tadic en Daley Blind rust te gunnen met het oog op het overvolle programma van de komende maand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.