Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax heeft al bijna 70 miljoen euro opgehaald in Champions League

Ajax heeft al bijna 70 miljoen euro opgehaald in Champions League

7 dec 2021, 23:45

Ajax heeft dit seizoen al bijna 70 miljoen euro in de Champions League verdiend. De club won dinsdag ook het afsluitende groepsduel met Sporting Portugal (4-2).

Alle deelnemers aan de groepsfase kregen een startpremie van 15,64 miljoen euro. De landskampioen uit Nederland heeft op basis van de zogenoemde coëfficentenranglijst met oude en recente prestaties in Europa nog eens recht op ruim 20 miljoen euro.

Ajax verdiende vervolgens met zes overwinningen op Sporting Portugal (1-5 en 4-2), Besiktas (2-0 en 1-2), Borussia Dortmund (4-0 en 1-3) 16,8 miljoen euro aan winstpremies. De drie thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena hebben de club een recette van zo’n 4 miljoen euro opgeleverd. Ajax moest dinsdag het thuisduel met Sporting in een lege Johan Cruijff ArenA afwerken, vanwege aangescherpte coronamaatregelen. Ajax krijgt verder naar schatting zo’n 3 miljoen euro uit de marketpool met televisierechten van de Champions League.

De kwalificatie voor de achtste finales wordt extra beloond met 9,6 miljoen euro. Voor Ajax komt de financiële injectie uit de Champions League extra gelegen. De club leed vorig seizoen tijdens de coronacrisis een verlies van ruim 8 miljoen euro. Lucratieve transfers van spelers naar topclubs bleven uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.