Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax gaat voor Xavi én Jordi Cruijff'

3 apr 2024, 15:02

Dinsdag bracht Sport naar buiten dat Ajax Xavi Hernández op het oog heeft als nieuwe hoofdtrainer, maar volgens het Spaanse medium hoopt de club ook Jordi Cruijff naar Amsterdam te halen.

Xavi zou bij Ajax de opvolger moeten worden van John van ’t Schip, Cruijff is op zijn beurt in beeld als sportief directeur. Volgens Sport zien de Amsterdammers een hereniging van de twee, die samenwerkten bij FC Barcelona, helemaal zitten. “Ze spreken dezelfde voetbaltaal. Dat is iets waar Ajax rekening mee houdt bij het plannen van hun directe toekomst.”

Of Cruijff openstaat voor de klus van sportief directeur bij Ajax, is niet duidelijk. Cruijff vertrok afgelopen zomer bij FC Barcelona, omdat hij graag weer als trainer aan de slag wilde, zo gaf hij na zijn vertrek aan in een interview met The Athletic. "Barcelona belde me toen de club in een zeer moeilijke situatie zat. Ik was altijd al van plan die oproep te beantwoorden als die zou komen. Ik heb een speciaal gevoel bij deze club", aldus Cruijff. "De vijf jaar daarvoor was ik trainer en daar genoot ik van. Nu wil ik terugkeren als coach."

Cruijff werd na het vertrek van Marc Overmars nog in verband gebracht met de functie van directeur voetbalzaken bij Ajax.

Johan Derksen adviseerde Ajax eerder al om in zee te gaan met Jordi Cruijff. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.