Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax gaat voor plaats in achtste finale CL

Ajax gaat voor plaats in achtste finale CL

7 nov 2018, 05:33

LISSABON (ANP) - Ajax kan al in de vierde groepswedstrijd een plaats in de achtste finale van de Champions League bemachtigen. Winst op Benfica volstaat in Estádio da Luz.

Ook een gelijkspel biedt een goed perspectief. In dat geval verdedigt het elftal van trainer Erik ten Hag in de twee laatste groepsduels een voorsprong van vier punten op de Portugese club.

Zowel trainer Erik ten Hag als Daley Blind benadrukte tijdens de afsluitende persconferentie dat Ajax vanaf 21.00 uur lef zal moeten tonen. ,,We moeten vanaf het eerst fluitsignaal ons eigen spel durven spelen", stelde de coach. ,,Moed zal een grote rol spelen", viel de teruggekeerde Blind zijn trainer bij.

Grote vraag is met welke spits Ajax gaat starten. Als Kasper Dolberg weer het vertrouwen krijgt dan zal Ten Hag waarschijnlijk weer moeten kiezen tussen Donny van de Beek en David Neres. Hij kan beide spelers opstellen als Dusan Tadic centraal voorin speelt.

Ajax kan voor het eerst in dertien jaar de achtste finales van de Champions League bereiken. Als de club weer eens mag overwinteren dan passeren de inkomsten uit het lucratieve toernooi al de grens van 60 miljoen euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.