Terug

Volg Vandaag Inside

Doelpunt Promes onterecht afgekeurd: 'Ik ga dit aankaarten bij de FIFA'

Doelpunt Promes onterecht afgekeurd: 'Ik ga dit aankaarten bij de FIFA'

24 okt 2019, 15:30

Na de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Chelsea van gisterenavond, heerst er nog veel onduidelijkheid over de goal die Quincy Promes maakte. Werd het doelpunt van Promes wel of niet terecht afgekeurd wegens buitenspel? Waarschijnlijk zullen we het nooit zeker weten. Marcel Desailly weet het wel zeker, hij vind dat het doelpunt had moeten tellen. Bij beIN Sports laat hij weten dat hij als ambassadeur van de FIFA de fout gaat aankaarten bij de wereldvoetbalbond.

Bij het bekijken van de beelden lijkt het alsof de VAR het verkeerde moment als uitgangspunt gebruikt heeft. Op de beelden van de VAR zou de bal namelijk al van de schoen van Ziyech zijn vertrokken, op die beelden staat Promes inderdaad een aantal centimeter buitenspel. Als je echter kijkt naar het exacte moment waarop Ziyech de bal schiet, staat Promes op gelijke hoogte met Zouma en dus niet buitenspel.

Desailly vindt dus dat het doelpunt van Promes onterecht is afgekeurd. Volgens de oud-voetballer heeft de VAR verkeerd gehandeld. Desailly erkende bij beIN Sports dat het doelpunt van Promes goedgekeurd had moeten worden. Hij liet weten dat hij daarom de fout gaat aankaarten bij de wereldvoetbalbond.

Volgens Desailly had de arbitrage meer tijd moeten nemen om goed naar de beelden te kijken. 'Om het nauwkeurig te zien moet je misschien wel anderhalf tot twee minuten de tijd nemen', aldus de Fransman, die tot slot beaamt dat het afgekeurde doelpunt misschien wel het verschil is geweest tussen winnen en verliezen.

De vraag was of Ajax nog navraag zou doen bij de UEFA over dit moment. Ajax Life stelde deze vraag daarom aan de perschef van de Amsterdammers, die vervolgens aangaf dat Ajax niet van plan is om bij de UEFA te vragen of alles goed is verlopen.

VIDEO - René ziet afgekeurde goal Promes: 'De VAR zit er gewoon naast!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.