Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-fans verkiezen Jeroen Verhoeven als ultieme cultdoelman

Ajax-fans verkiezen Jeroen Verhoeven als ultieme cultdoelman

29 apr 2020, 13:50

Ajax houdt onder fans een verkiezing, waarschijnlijk ontstaan uit coronaverveling, voor de grootste cultspelers uit de clubgeschiedenis. De stembussen zijn inmiddels wel al gesloten. De ultieme cultdoelman is inmiddels bekend en Jeroen Verhoeven blijkt de winnaar te zijn.

Ajax-fans verkiezen Jeroen Verhoeven boven Stanley Menzo, Heinz Stuy, Hans Vonk en Gerrit Keizer. Verhoeven stond tussen 2009 en 2012 onder contract bij Ajax. Maar de pizzakeeper doorliep ook al de jeugdopleiding van de Amsterdammers tot de A-junioren.

In Nederland kent men de ex-doelman van onder meer FC Volendam vooral doordat supporters vanaf de tribunes 'pizzaaa' schreeuwden als hij een doeltrap nam. Zelfs Ajax-fans hadden deze leus overgenomen.

Ajax houdt bij de stemming de volgende definitie aan voor een cultspeler: een voetballer die zeer geliefd is bij (een klein deel van) het publiek, ondanks relatief (meestal) weinig succes. Bij het horen van de naam is er direct sprake van herkenning en enige nostalgie.

De komende week worden de andere cultspelers bekend gemaakt door de Amsterdammers die samen in een elftal worden geplaatst met de ultieme culttrainer aan het hoofd. Een greep uit de voorgeselecteerde cultspelers van Ajax: Heiko Westermann, Mitchell Dijks, Eyong Enog, Christian Poulsen, Hyun-jun Suk, Andy van der Meijde, Marko Pantelic en nog vele andere culthelden.

Veronica Inside zoekt in de rubriek 'Hoe is het nu met' oud-voetballers op om te kijken hoe hun leven er nu uitziet. Check hieronder de aflevering waarin verslaggever Marlon Braakman langsgaat bij Jeroen Verhoeven.

VIDEO - Pizza bakken met Jeroen Verhoeven: 'Ik lust helemaal geen pizza'

Pizza bakken met Jeroen Verhoeven: 'Ik lust helemaal geen pizza'
5:03
Pizza bakken met Jeroen Verhoeven: 'Ik lust helemaal geen pizza'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.