Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-fans riskeren celstraf en 30.000 euro boete bij bezoek aan Marseille

Ajax-fans riskeren celstraf en 30.000 euro boete bij bezoek aan Marseille

29 nov 2023, 13:47

Ajax-fans zijn donderdagavond niet welkom in Marseille, wie toch naar de Franse havenstad afreist, riskeert mogelijk een gevangenisstraf, geldboete en een stadionverbod.

Volgens Ajax Fancare heeft het Franse ministerie van Binnenlandse zaken een noodwet afgekondigd rondom het duel in Marseille. Ajax-fans die toch gezien worden in de stad, hangen een maximale gevangenisstraf van 6 maanden, een boete van 30.000 euro en een stadionverbod van een jaar boven het hoofd.

De politie zal controles uitvoeren op stations, (lucht)havens en op wegen in Marseille. Gearresteerde supporters van Ajax moeten er rekening mee houden dat ze waarschijnlijk 48 tot 72 uur in detentie zitten voordat ze berecht worden.

Fans van Ajax kregen twee weken geleden al te horen dat ze niet welkom zijn in Stade Vélodrome. De lokale autoriteiten achten de kans op rellen tussen hooligans van beide clubs te groot. Bovendien ligt het terreurdreigingsniveau in Frankrijk op het hoogste niveau en dat heeft een grote impact op de politiecapaciteit.

Inmiddels heeft een woordvoerder van de politie van het departement Bouches-du-Rhône aan RMC Sport bevestigd dat er al elf Ajax-supporters zijn aangehouden die toch waren afgereisd naar Marseille.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.