Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-fans niet welkom bij wedstrijd tegen Besiktas in Istanbul

Ajax-fans niet welkom bij wedstrijd tegen Besiktas in Istanbul

6 okt 2021, 12:47

Ajax moet het op 24 november in de uitwedstrijd in de Champions League tegen Besiktas doen zonder steun van de supporters. Turkije laat geen voetbalfans uit andere landen toe, als maatregel tegen het coronavirus. "Het is daar nationaal beleid dat bij sportevenementen geen uitpubliek welkom is", aldus een woordvoerder van Ajax.

De Europese voetbalbond UEFA besloot vorige maand om in de Europese bekertoernooien weer uitsupporters toe te staan. Sinds het uitbreken van de coronapandemie gold daar een verbod op. Zo'n 1200 supporters van Ajax zagen hun club enkele weken geleden in Lissabon de Champions League beginnen met een klinkende zege op Sporting Portugal: 1-5.

In Turkije gelden strengere regels. Ajax vreesde al dat er geen fans mee zouden kunnen naar Istanbul en dat is nu definitief. De landskampioen ontvangt op 19 oktober Borussia Dortmund in de Johan Cruijff ArenA en speelt op 3 november uit in Duitsland. Het is nog niet duidelijk hoeveel supporters Ajax dan mag meenemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.