Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax en West Ham United akkoord over transfersom Álvarez'

'Ajax en West Ham United akkoord over transfersom Álvarez'

7 aug 2023, 12:52

Ajax en West Ham United hebben een akkoord bereikt over de transfersom voor Edson Álvarez. De Amsterdammers ontvangen ruim 40 miljoen euro voor de Mexicaan. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Álvarez vliegt in de komende 24 uur al naar Londen om zijn transfer volledig te kunnen afronden. Álvarez tekent na het ondergaan van zijn medische keuring een contract tot medio 2025 bij West Ham United.

Vorig seizoen probeerde Chelsea de Mexicaan al naar de Engelse Premier League te halen, maar Ajax wilde toen niet meewerken aan een transfer. Alvárez kreeg wel de belofte van de clubleiding dat Ajax deze zomer zou meewerken als er een acceptabel bod op tafel zou komen.

De Mexicaanse middenvelder, die bij Ajax soms ook centraal achterin speelde, had in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2025. Alvárez werd met Ajax twee keer kampioen en veroverde in 2021 ook de KNVB-beker.

West Ham United won afgelopen seizoen de Conference League en komt dit seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.

De nieuwe trainer Maurice Steijn wilde Alvárez graag behouden, maar hij ziet nu wederom een basisspeler vertrekken. Eerder gingen de verdedigers Jurriën Timber (Arsenal) en Calvin Bassey (Fulham) al naar clubs uit de Premier League. Aanvoerder Dusan Tadic verhuisde van Ajax naar de Turkse club Fenerbahçe.

De Amsterdammers beginnen na een moeizame voorbereiding zaterdag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.