Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax en Vitesse spelen bekerfinale in De Kuip

Ajax en Vitesse spelen bekerfinale in De Kuip

18 apr 2021, 11:24

Ajax en Vitesse staan vanaf 18.00 uur in een lege Kuip tegenover elkaar in de finale van de KNVB-beker. De club uit Amsterdam, donderdagavond uitgeschakeld door AS Roma in de Europa League, kan de bokaal voor de twintigste keer winnen. Vitesse pakte de prijs in 2017 voor de eerste en vooralsnog enige keer.

Trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn Ajax fysiek en mentaal hersteld is van het verloren tweeluik met AS Roma. Hij mist André Onana en Daley Blind en heeft met Sean Klaiber, Devyne Rensch en Noussair Mazraoui drie rechter vleugelverdedigers die de afgelopen dagen niet fit waren. Zijn collega Thomas Letsch heeft een nagenoeg fitte selectie. Alleen de geblesseerde middenvelder Patrick Vroegh is niet inzetbaar.

Als Ajax de beker wint, dan plaatst de nummer 3 van de Eredivisie zich aan het einde van het seizoen voor de play-offs van de Europa League en mag de nummer 4 samen met de winnaar van de play-offs aan de nieuwe Conference League deelnemen. Vitesse plaatst zich bij een bekerzege in het slechtste geval voor de play-offs van de Europa League. De club mag naar de voorronden van de Champions League als het als tweede eindigt in de competitie. In dat geval begint het Europese avontuur van de nummer 3 van de Eredivisie volgend seizoen niet in de Conference League maar in de play-offs van de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.