Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax en PSV spelen in ArenA om eerste prijs

Ajax en PSV spelen in ArenA om eerste prijs

27 juli 2019, 06:19

Ajax en PSV openen zaterdag het voetbalseizoen in Nederland met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De aftrap is om 18.00 uur en de wedstrijd wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Het is de eerste keer dat het duel om de Supercup in het stadion met dezelfde naamgever wordt gespeeld.

Ajax kan de Johan Cruijff Schaal voor het eerst sinds 2013 veroveren, PSV pakte de prijs voor het laatst in 2016. Vorig jaar won Feyenoord de schaal door na strafschoppen van PSV te winnen. Na 120 minuten voetbal was er niet gescoord.

PSV treedt dinsdag in de voorronden van de Champions League aan tegen FC Basel en het is dan ook de vraag of trainer Mark van Bommel, drie dagen voor die belangrijke wedstrijd, zijn beste elftal opstelt in Amsterdam. Bij Ajax is nog niet iedereen wedstrijdfit. Nicolas Tagliafico is bijvoorbeeld pas net weer in training en David Neres hervat de training pas volgende week.

In 2012 troffen de twee topclubs elkaar voor het laatst in de openingswedstrijd van het seizoen. PSV won toen met 4-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.