Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax en Heerenveen noodgedwongen zonder VAR

Ajax en Heerenveen noodgedwongen zonder VAR

24 jan 2019, 22:09

AMSTERDAM (ANP) - Scheidsrechter Kevin Blom is donderdag in de kwartfinale van het bekertoernooi tussen Ajax en sc Heerenveen op zichzelf en zijn twee grensrechters aangewezen. Door een technische storing heeft hij geen verbinding met de videoscheidsrechters (VAR) in Zeist.

Blom informeerde voor aanvang van het duel in de Johan Cruijff ArenA trainers Erik ten Hag en Jan Olde Riekerink en de aanvoerders Matthijs de Ligt en Stijn Schaars. De arbiter hoopte dat de technische fout alsnog verholpen zou worden, maar toen dat na 5 minuten spelen nog steeds niet het geval was maakte hij duidelijk dat de gehele wedstrijd zonder VAR afgewerkt zou worden.

Vier dagen terug was er, in de competitiewedstrijd tussen Ajax en Heerenveen (4-4), juist veel te doen om de VAR. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf Heerenveen na het zien van televisiebeelden geen strafschop nadat Ajax-doelman Kostas Lamprou spits Sam Lammers van Heerenveen omver liep. Ten onrechte, zo oordeelden veel mensen (onder wie scheidsrechtersbaas Dick van Egmond) na afloop. Gözübüyük bleef bij zijn oordeel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.