Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax en FC Barcelona onderhandelen over nieuwe ruildeal'

'Ajax en FC Barcelona onderhandelen over nieuwe ruildeal'

23 dec 2021, 10:11

Het Spaanse AS weet donderdagochtend te melden dat FC Barcelona en Ajax in onderhandeling zijn over een ruildeal. Het zou gaan om een ruil met Noussair Mazraoui voor Sergiño Dest.

Het verhaal van Mazraoui is eerder al breed uitgemeten. De Ajacied heeft een contract tot komende zomer en loopt niet warm voor een verlenging. De geruchtenmolen rondom de Marokkaan kwam hierom al vroeg op stoom. Zo waren Napoli en Leeds United serieus geïnteresseerd in de diensten van de 24-jarige Marokkaan. De Telegraaf wist vervolgens te melden dat Mazraoui deze winter niet verkocht gaat worden en zijn contract bij Ajax 'gewoon' gaat uitdienen.

Een ruildeal lijkt echter wél tot de mogelijkheden te behoren. Ajax zou Dest namelijk terug kunnen krijgen van Barcelona. De Catalanen betaalden vorig jaar nog zo'n 20 miljoen euro voor de Amerikaanse rechtsback. Met de ruildeal hoopt Barça een deel daarvan terug te krijgen, aangezien de Amerikaan nog een contract heeft tot medio 2025.

Voor Dest lijkt een terugkeer naar Amsterdam ook gunstig vanwege zijn uitzichtloze positie in Catalonië en wil graag spelen met het oog op het WK in Qatar. Van Mazraoui was al eerder bekend dat Barcelona een droombestemming voor hem zou zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.